Waarderingen

Het is een heel proces om ten eerste al aan jezelf toe te durven geven  (en dus jezelf te zien!) dat je wel wat ondersteuning kan gebruiken en ten tweede ook daadwerkelijk de stap te nemen. Daar mag je best trots op zijn! 
Meestal denken we dat we alles zelf maar moeten kunnen oplossen. Het voelt heel kwetsbaar. En daarbij: 'Wat zal de omgeving er wel niet van denken?' Ik ben dan ook blij met deze waardering. Het schept een beeld. Wanneer er geen gegevens onder staan, is dat ook uitdrukkelijk gevraagd. 
Hands on’….zo zou ik de begeleiding/coaching van Anita willen noemen.

Wat ik daarmee bedoel is dat Anita echt kijkt naar de situatie, behoeften en mogelijkheden.
Situatie: Op het moment dat ik eens ‘vast zat’ , sprong ze op om onverwacht naar het strand te gaan. Even uit het moment halen…..lopen, praten, oefening en frisse neus halen. Ik noemde dat later de zgn Cesar Millan- methode 🙂

Behoefte: Had even geen behoefte aan praten. Anita had bedacht om mij iedere werkdag,(het werd 4 weken lang) een mail te sturen met daarin een (pittige) opdracht of zaken om over na te denken/uit te voeren. Dagelijkse ‘pick-me-up’ en soms schop onder mijn bibs. Precies waar ik behoefte aan bleek te hebben en moet eerlijk zeggen: sommige mailtjes lees ik nog regelmatig als ondersteuning.

Mogelijkheden: Anita ziet veel mogelijkheden hoe iemand te coachen. Praten, oefeningen, opdrachten, schilderen, naar buiten etc. Ik heb dat als zeer persoonlijk en prettig ervaren. Het ging over mij en mijn behoeften en niet per definitie een theorie, uit een boekje, die toegepast wordt. 

Daarin daagt Anita zichzelf ook in uit om ‘out of the box’ te gaan. 

Dit zijn maar een paar voorbeeldjes van de mooie, soms zware, ook leuke coaching van Anita.
Natuurlijk moet je het zelf doen, maar ik vind het fantastisch dat Anita op mijn pad is gekomen.
Dank je wel, Anita!!!
- NBR (44)
'Hoewel de praktijkruimte aan een doorgaande weg is gelegen merk je niets van verkeerslawaai. Het is een ruime, rustig ingerichte praktijkruimte. 

Anita geeft je een welkoms gevoel.
Tijdens het gesprek geeft ze jou de ruimte om na te denken zonder dat een stilte moment vervelend wordt. Vanuit haar eigen ervaring en genoten opleiding stelt ze open vragen en geeft ze de klant een duwtje in de rug als dat nodig is. 
Anita komt over als een deskundig, rustig en vertrouwelijk persoon.'
- Anoniem

Zeker heb ik iets aan de coaching gehad en weet je te vinden wanneer dat nodig mocht zijn.

Ik lees je rapportage en verslag nog regelmatig door, dank daarvoor.
- Anoniem

 "Ik voelde me altijd wel creatief, had allerlei ideeën, maar het kwam er niet uit. In de eerste sessie bij Anita heb ik geschilderd en ik stond versteld dat ik me makkelijk kon uiten in het schilderen. De tweede keer maakte ik een collage over mijn jeugd, een deel ervan zie je hier op de foto (zie onder). 

Anita begeleidde me met een visualisatie-oefening, met uitnodigende materialen en uitdaging, rust, ruimte, respect en humor. Daardoor kwam ik zelf 'uit de verf'. In de diverse materialen kan ik helemaal mijn creatieve ei kwijt. Inmiddels volg ik een opleiding bij Kleine Tiki in Breda, voor mijn creatieve en persoonlijke ontwikkeling. M'n creatieve pad heb ik gelukkig herontdekt bij Anita in de praktijk."
- Soos

Een creatieve sessie

Een creatieve sessie